Catalan Perruquers la empresa

Catalan Perruquers la empresa

Catalán Perruquers, amb més de 70 anys d’història i tres generacions dedicades a aquest negoci, es una de les empreses de perruqueria més veteranes de Barcelona. Su creador va ser José Catalán, avi de Albert Catalán, actual responsable de la firma. Ell va obri un establiment de perruqueria masculina i femenina en 1932, al carrer Marqués de Senmenat de Barcelona, amb cinc empleats. El seu fill Joaquín va continuar la trajectòria familiar fins que, en 1985, Albert, amb la col·laboració de la seva germana Miriam, va assumir la direcció de la empresa familiar. Convertida avui en dia en una prometedora firma de perruqueries, Catalán Perruquers te actualment sis establiments oberts.

L’entrada de Albert Catalán al negoci familiar va ser un autèntic revulsiu per la firma, ja que va assumir el repte de crear una empresa adaptada a las necessitats d’estètica i bellesa de la dona i el home actuals, que van més enllà dels serveis prestats en el seu dia per el seu avi i el seu pare. Per altra banda, Albert mai va tenir l’intenció de ser sol un executiu, sempre va voler evolucionar en el seu ofici i fer evolucionar als demés. Va seguir diversos cursos de perruqueria a Espanya i França, a aprendre maquillatge i s’ha convertit en tot un expert en captar la personalitat dels seus clients i ajudar-los a millorar la seva imatge.

Pero les exigències en quant a professionalitat i rigor no lis aplica solament a sí mateix, sino també a tots els seus col·laboradors. Per això es conscient, a més, de que per el correcte funcionament dels seus centres es vital la coordinació entre tots els professionals i que tots estiguin al dia de les últimes tendències en moda per el cabell, aixi com en maquillatges i altres tècniques per el benestar o la estètica, tant de la dona como de l’home.

La seva curiositat, creativitat i esperit de superació el porten també a organitzar i prendre part en tot tipus d’activitats com desfilades de moda, sessions de fotografia publicitaria i estilisme; caracteritzacions, maquillatge i pentinats a rodatges cinematogràfics i publicitaris, o a concursos de bellesa, com per exemple el de Mister España. Sovint col·labora també amb les més prestigioses publicacions del sector de la perruqueria i la estètica.

Tanmateix, Albert Catalán participar habitualment a masters i cursos de formació, impartits a nivell particular o amb la col·laboració de firmes comercials del sector, i esta sempre disposat a ajudar amb la seva experiència i els seus coneixements als joves aspirants a perruquers i estilistes. Ell  es sent particularment satisfet d’aquest tipus d’experiències i remarca que “Es molt estimulant i encoratjador veure com alguns dels joves que entran en stage de practiques a la nostra cadena, al cap de poc temps son capaços de muntar la seva propia perruqueria o de conseguir empleats interessants“.

Algunas Activitats i Participacions

 • 2008 Premis Elle, perruquers oficials
 • 2008 Perruqueria i maquillatge a Milan Fashion Week (Milano, Itàlia)
 • 2008 Esdeveniment i col·laboració amb l’ONG Movember
 • 2006, 2007 i 2008: Participacions en el certamen Bread and Butter (Barcelona)
 • 2006 Ponència per 200 professionals a Port Aventura per Colomer Group
 • 2006 Organització d’esdeveniments Orange apluss, projecte per els empleats: Assessoria d’imatge, saber estar, protocol e imatge personal
 • 2005 Show al Festival Internacional México DF
 • 2005 Inici de cursos de gestió empresarial per el perruquer. Clients: Wella, Colomer Group, Eva Española
 • 2005 Festival de Cinema de San Sebastián com perruquer oficial per Wella
 • 2005 Auditor de salons de perruqueria, punts forts i dèbils i desenvolupament d’ambdós

Catalán Perruquers es una empresa familiar, fundada en 1932, que actualment esta formada per un total de 6 establiments. A Barcelona: Berlín 101; Berlín 103; Real Club de Polo i, oberts en règim de franquícia: Valencia, 171 de Barcelona i Gavá Mar.

Catalán Perruquers: Dades i Curiositats

Qui es qui a la familia Catalán?

 • L’avi: José Catalán, va obrir el primer aniversari en el 1932
 • L’avia: Josefa Catalán Gimeno, va treballar juntament amb el seu marit
 • El pare: Joaquín Catalán, va obrir el saló del carrer Berlín 101 en el 1955
 • La tieta: Isabel Catalán Catalán, també es va dedicar a la perruqueria
 • El net: Albert Catalán, dirigeix Catalán Perruquers des de 1985
 • La neta: Miriam Catalán, va entrar a l’empresa en el 1989

Anècdotes
El primer saló de Catalán Perruquers va ser obert a l’antiga Travessera de les Corts, el carrer que ara es diu Marqués de Setmenat.
La inversió inicial per el primer saló va ser de 1.000 pesetas per el traspas de la perruqueria. Era un local de lloguer per el que es pagava 25 pesetas al mes. El primer saló va tenir 3 empleats. Després Josefa, avia d’Albert i Miriam, també van entrar al negoci i, més endavant ho van fer Joaquín i la seva germana Isabel.
Durant la Guerra Civil es canviava 1 litre d’oli per una permanent o 1 kilo de sucre per un tall de cabell.
Des de el principi hi havia premsa a les perruqueries com, per exemple, Lecturas, La Vanguardia i a partir del 1972 Pronto.
El fútbol i la política eren les conversacions de la perruqueria José Catalán sempre deia que per entaular temes de conversa era sens dubte del equip contrari.
El Sr. Peris Mencheta, en aquell temps el director del desaparegut diari Noticiero Universal, venia cada dia a afeitarse.
El Saló de Berlín el va obrir Joaquín Catalán en 1955. L’edifici on es trobava el primer saló, el que es va obrir en 1932, estava afectat i 10 anys més tard va ser enderrocat.
En un principi no se invertia en publicitat ni en promocions, ja que el “boca-orella” ha sigut sempre la millor promoció.

[slickr-flickr tag=”75″ type=”gallery” descriptions=”on” flickr_link=”on”]

Flickr

Deixa un comentari