Es reconeix la qualitat i la innovació de la perruqueria catalana d’autor theQhair

Es reconeix la qualitat i la innovació de la perruqueria catalana d’autor theQhair

La idea de crear una guia de qualitat per a les perruqueries es va inspirar en la “Guia Michelin” i va iniciar la seva marxa fa ja 2 anys, a la ciutat de Lleida, gràcies a la tenacitat d’Albert Catalán, gerent de Catalan Perruquers, i Josep M. Figuera , el vicepresident de Fedcat.

 • Macias Perruquers és el primer establiment de Catalunya distingit amb la “Q” de qualitat i l’estrella Global Salon.
 • theQhair neix per dinamitzar el sector de la perruqueria i dotar-lo d’un servei professional, d‘excel·lència i innovador que millori les garanties del consumidor i la rendibilitat dels negocis.
 • Fins al moment, s’ha certificat la qualitat d’una vintena d’establiments i ja ha començat el procés d’avaluació de cent salons més adherits a la iniciativa.

El primer distintiu de qualitat de theQhair s’ha col·locat aquest matí al saló Macias Perruquers, ubicat al Passeig del Born número 23 de Barcelona. En aquest cas, ha estat reconegut tant amb la “Q” de qualitat com amb l’estrella Global Salon, que premia l’evolució cap a la perruqueria del segle XXI.

L’acte ha estat presentat pel Regidor de Comerç i de Petita i Mitjana Empresa de l’Ajuntament de Barcelona, Roger Pallarols, el director de PIMEC Comerç, Joaquim Vilanova, la directora de Màrqueting de Revlon Professional, Àngela Benegas, el Vicepresident de Fedcat i Director de theQhair, Josep Maria Figuera, i el co-impulsor de la iniciativa i gerent de Catalan Perruquers Albert Catalán.

L’objectiu de la guia de qualitat del sector de la perruqueria, theQhair, és aportar prestigi, diferenciació, fiabilitat i rigor a tots aquells establiments certificats. D’aquesta manera, el client obté una garantia de qualitat dels productes i serveis oferts, així com major confiança en la professionalitat dels treballadors. En relació al vessant empresarial, beneficia en la millora de la gestió d’un negoci, que es veu reflectit en l’excel·lència del servei i, en conseqüència, en la competitivitat de l’establiment.

Es tracta d’un projecte impulsat per Fedcat (Federació catalana de perruqueries i bellesa), amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, per crear el referent de la perruqueria catalana d’autor tot potenciant la Marca de Qualitat de la perruqueria del segle XXI. En definitiva, la guia vol esdevenir el mitjà per dinamitzar el sector i dotar d’un servei professional, excel·lent i innovador que millori les garanties del consumidor i la rendibilitat dels negocis.

L’entitat encarregada de gestionar i certificar la qualitat dels establiments de perruqueria actuals és el Comitè theQhair que neix amb el suport de la Fedcat i els seus membres amb l’objectiu d’estendre la cultura de la qualitat i l’excel·lència entre els salons i les organitzacions del sector.

Les principals funcions que ha d’acomplir aquest òrgan són:

 • Normalització: crear i actualitzar les Normes de Qualitat i Excel·lència en Perruqueria adaptades a les exigències del mercat i el consumidor.
 • Certificació: concedir el segell de qualitat i les diferents estrelles als establiments validats.
 • Implantació: mitjançant el suport a les empreses de perruqueria i estètica a través dels gremis i associacions, amb la coordinació de passarel·les de creació, cursos de formació i assistència tècnica, entre d’altres.
 • Promoció: cal donar a conèixer el sistema de qualitat, així com la nova marca theQhair, el seu distintiu i les seves estrelles.
 • Formació: s’organitzen cursos de formació, tant presencials com on-line, adreçat als tècnics o professionals del sector i experts en les empreses que operen al sector de la perruqueria.
 • Innovació: desenvolupar les línies d’actuació, així com dinamitzar, innovar i prestigiar el sector.

Perruquers amb estrella

Els salons de perruqueria i bellesa es poden adherir a theQhair, i optar així al distintiu de qualitat i les estrelles, mitjançant un procés de tres fases: en primer lloc, cal realitzar un test d’autoavaluació que es pot descarregar des del web theqhair.com; a continuació, es procedeix a l’etapa de verificació a càrrec d’un assessor; i, per últim, la comissió de theQhair realitza la classificació. La certificació d’establiment de qualitat té dos anys de vigència després dels quals serà necessari iniciar el procés de revisió de l’adhesió.

Tots aquells establiments que superin els requisits de qualitat exigits i assoleixin un alt grau de professionalitat en l’atenció al consumidor obtindran com a distintiu la “Q” de theQhair i, alhora, se’ls dotarà amb una de les tres estrelles diferenciadores:

 1. L’estrella Global Salon premiarà, al marge d’aquest alt grau de capacitació professional, als salons que reflecteixen un alt component d’evolució cap a la visió i gestió d’empresa com a camí per la millora del saló del segle XXI.
 2. L’estrella d’innovació anirà adreçada a aquells establiments professionals que han pogut o podran incorporar al sector nous criteris, conceptes o idees en els espais, la gestió, la professionalitat o les noves tecnologies adients per la millora de les normes de qualitat del sector.
 3. L’estrella de creativitat distingirà a aquells salons que aporten al sector nous referents en tendències, moda , emocions i espectacle pensant en el consumidor del segle XXI.

A aquestes alçades del projecte, que es va posar en marxa ara fa poc més d’un any, una vintena d’establiments d’arreu de Catalunya han estat certificats amb la “Q” de qualitat, d’entre prop de 30 avaluats. A més, tres establiments de la capital catalana -Macias Perruquers, Cervera Perruquers i Harmonia-, un de Granollers –Aduho-, i, un més d’Olot -Evann – han rebut a més una estrella diferenciadora per superar no tan sols els requisits de qualitat exigits sinó per assolir també un alt grau de professionalitat.

Ara per ara, es troben en procés d’aprovació prop d’un centenar de salons i s’espera que a finals d’aquest any 2011 més de 150 perruqueries estiguin certificades amb la marca de qualitat de theQhair.

Imatges

Deixa un comentari