La perruqueria del segle XXI aposta per la qualitat com a estratègia competitiva

La perruqueria del segle XXI aposta per la qualitat com a estratègia competitiva

 • En el marc de la fira Cosmobelleza, s’han conegut els 20 primers salons distingits amb la “Q” de qualitat i amb una de les tres estrelles diferenciadores: Global Salon, creativitat o innovació.
 • La Guia theQhair neix per dinamitzar el sector de la perruqueria i dotar-lo d’un servei professional, excel·lent i innovador que millori les garanties del consumidor i la rendibilitat dels negocis.

En el marc de la dissetena edició de la fira Cosmobelleza, es va presentar a Barcelona la guia de qualitat al sector de la perruqueria theQhair. Durant l’acte, el regidor de Comerç i de Petita i Mitjana Empresa de l’Ajuntament de Barcelona, Roger Pallarols; i el vicepresident de Fedcat (Federació Catalana de Perruqueries i Salons de Bellessa) i director de theQhair, Josep Maria Figuera van lliurar els primers distintius de qualitat a una vintena d’establiments.

Les perruqueries reconegudes amb la “Q” de qualitat de theQhair han estat: Evann Perruquers, Harmonía, Macías, Cervera Perruquers, Aduho, Ángeles Angelines, Rosa Paré, Navarro Perruquers, Jam Perruquers, La Barbería de Gracia, Orpinell Perruquers, Seradell Perruquers, Mariá Teresa Montull, Francisco Álvarez Perruquers, Anna Buils, Julia Perruquería, Vicenç Moretó, MAS Perruquers, Julián Gijón, Ballester Perruquers.

Roger Pallarols va destacar durant l’acte que aquesta iniciativa “és una mostra de la competència dels empresaris de la ciutat que, tot i l’actual situació econòmica, lideren projectes per sortir reforçats en el futur. Des de l’Ajuntament donem suport a projectes com theQhair que recolzen la qualitat de les empreses i, en conseqüència, la qualitat de la nostra ciutat”.

theQhair, marca de qualitat i excel·lència

La societat en què vivim es caracteritza, principalment, pel canvi costant i, davant aquest context, el sector de la perruqueria detecta que cal adequar-se a les modificacions i necessitats de cada moment. A més, se suma el fet que ni el consumidor ni la societat reconeixen la creativitat del salons del nostre país. Així doncs, per tal d’oferir als consumidors, que cada cop tenen majors expectatives, un servei de qualitat i excel·lència neix la Guia-Marca theQhair.

En aquest sentit, Josep Maria Figuera va apuntar que “cal treballar en equip per prestigiar el sector i reenamorar al consumidor oferint un servei de qualitat i professional”.

Es tracta d’un projecte impulsat per la Fedcat (Federació catalana de perruqueries i bellesa), amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. Es vol crear el referent de la perruqueria catalana d’autor i, per tant, caldrà potenciar la Marca de Qualitat de la perruqueria del segle XXI. En definitiva, vol esdevenir el mitjà per dinamitzar el sector de la perruqueria i dotar d’un servei professional, excel·lent i innovador que millori les garanties del consumidor i la rendibilitat dels negocis.

En aquest sentit, theQhair pretén aportar prestigi, diferenciació, fiabilitat i rigor a tots aquells establiments certificats amb la “Q” de qualitat. D’aquesta manera, el client obté una garantia de qualitat dels productes i serveis oferts, així com major confiança en la professionalitat dels treballadors, que contribueixen a una major seguretat en l’elecció de l’establiment. A més, facilita que el client percebi l’adequació del servei ofert a les seves expectatives i necessitats.

En relació a la vessant empresarial, la guia de qualitat en perruqueria beneficia en la millora de la gestió d’un negoci, que es veu reflectit en l’excel·lència del servei i, en conseqüència, en la competitivitat de l’establiment. A banda de la satisfacció del client donat que el sistema permet conèixer les seves valoracions, aquesta iniciativa també contribueix a incrementar la formació del personal.

L’entitat encarregada de gestionar i certificar la qualitat dels establiments de perruqueria actuals és el Comitè theQhair que neix amb el suport de la Fedcat i els seus membres amb l’objectiu d’estendre la cultura de la qualitat i l’excel·lència entre els salons i les organitzacions del sector.

Les principals funcions que ha d’acomplir aquest òrgan són:

 • Normalització: crear i actualitzar les Normes de Qualitat i Excel·lència en Perruqueria adaptades a les exigències del mercat i el consumidor.
 • Certificació: concedir el segell de qualitat i les diferents estrelles als establiments validats.
 • Implantació: mitjançant el suport a les empreses de perruqueria i estètica a través dels gremis i associacions, amb la coordinació de passarel·les de creació, cursos de formació i assistència tècnica, entre d’altres.
 • Promoció: cal donar a conèixer el sistema de qualitat, així com la nova marca theQhair, el seu distintiu i les seves estrelles.
 • Formació: s’organitzen cursos de formació, tant presencials com on-line, adreçat als tècnics o professionals del sector i experts en les empreses que operen al sector de la perruqueria.
 • Innovació: desenvolupar les línies d’actuació, així com dinamitzar, innovar i prestigiar el sector.

Perruquers amb estrella

Els salons de perruqueria i bellesa es poden adherir a theQhair, i optar així al distintiu de qualitat i les estrelles, mitjançant un procés de tres fases: en primer lloc, cal realitzar un test d’autoavaluació que es pot descarregar des del web theqhair.com; a continuació, es procedeix a l’etapa de verificació a càrrec d’un assessor; i, per últim, la comissió de theQhair realitza la classificació. La certificació d’establiment de qualitat té dos anys de vigència després dels quals serà necessari iniciar el procés de revisió de l’adhesió.

Tots aquells establiments que superin els requisits de qualitat exigits i assoleixin un alt grau de professionalitat en l’atenció al consumidor obtindran com a distintiu la “Q” de theQhair i, alhora, se’ls dotarà amb una de les tres estrelles diferenciadores:

 1. L’estrella Global Salon premiarà, al marge d’aquest alt grau de capacitació professional, als salons que reflecteixen un alt component d’evolució cap a la visió i gestió d’empresa com a camí per la millora del saló del segle XXI.
 2. L’estrella d’innovació anirà adreçada a aquells establiments professionals que han pogut o podran incorporar al sector nous criteris, conceptes o idees en els espais, la gestió, la professionalitat o les noves tecnologies adients per la millora de les normes de qualitat del sector.
 3. L’estrella de creativitat distingirà a aquells salons que aporten al sector nous referents en tendències, moda , emocions i espectacle pensant en el consumidor del segle XXI.

A aquestes alçades del projecte, que es va posar en marxa ara fa poc més d’un any, ja són més de 100 els salons que han seguit el procés d’avaluació per passar a formar part de la guia de qualitat del sector de la perruqueria. D’aquests, el 50% s’ubiquen a Barcelona i la meitat restant entre les més representatives ciutats catalanes.

Mes info a: http://www.theqhair.com

Contacte premsa:
Natalia Kim
608-59 50 10
info@promopress.com

Deixa un comentari